introduction

معرفی مرکز:

مركز تحقيقات جراحی های کم تهاجمی دانشگاه علوم پزشكي مشهد در سال 1387 در بیمارستان قائم، با حضور اعضا فعال مرکز تشکیل شد و در زمينه  های مختلف جراحی از جمله جراحی کودکان، جراحی کلیه و مجاری ادرار، جراحی چاقی شروع به فعالیت کرد و اکنون نیز به فعالیت خود ادامه می دهد.
جراحی کم تهاجمی که منظور عمل جراحی با کمک وسایل ظریف و برش های کوچک (نیم الی یک سانتی متری) است، یکی از جدید ترین و پیشرفته ترین روش های جراحی است که روز به روز در حال گسترش و پیشرفت است. در این روش جراحی در مقایسه با روشهای قدیم جراحی،  بیمار دچار درد و عفونت کمتری شده و مدت بستری شدنش نیز کمتر می شود. جراحتش نیز ظاهر بهتری داشته و پزشک نیز در حین جراحی از دید بهتری برخوردار است.

در سايه تلاشهاي گسترده بخش بهداشت و درمان طی دو دهه اخير شاهد ارتقاء سطح سلامت و كاهش مرگ و مير در بسياری از بيماری های واگير بوده ­ايم. يكی ديگر از دستاوردهای كشور طی مدت ياد شده، افزايش شاخص توسعه انسانی بوده است. افزايش طول عمر و اميد به زندگي باعث گرديده كه جمعيت سالمندان كشور رو به افزايش رفته و تغيير در شرايط و شيوه­های زندگي جامعه را در معرض خطرات ديگری قرار داده است.

یکی از زمینه های رو به گسترش اعمال جراحی, درمان بیماری های مختلف با کمترین عوارض و برش جراحی (كه مي­توانند بر روي كيفيت زندگی بيماران و خانواده­ های آنها تأثير سوء داشته باشند) است. مركز تحقيقات جراحی  آندوسکوپیک و روشهای کم تهاجمی دانشگاه علوم پزشكی مشهد با هدف انجام تحقيقات پايه و كاربردی به منظور كاهش حجم مشكلات بیماری های مختلف تأسيس و شروع به كار نمود.